top of page

Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, vahvuuksiin keskittyvää terapiaa. Se on matalan kynnyksen helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua äkilliseen ongelmaan, ilman diagnooseja ja lähetteitä.


Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii erinomaisesti esimerkiksi erilaisiin elämän kriisitilanteisiin sekä solmukohtiin. Mikä tärkeää, lyhytterapiassa etsitään juuri sinun omia voimavarojasi ja vahvuuksiasi, tutkitaan haaveita ja unelmia sekä lisätään hyvinvointia. Yhdessä.


Painopisteenä lyhytterapiassa on tässä hetkessä tapahtuvan muutoksen käynnistäminen. Ne vaativat aina pieniä muutoksen askeleita joko omassa ajattelussa, toiminnassa tai elinpiirissä. Olen tukenasi näiden muutosten löytämisessä, mutta ratkaisut löytyvät sinusta itsestäsi.


Ratkaisukeskeisen lyhytterapian kesto on 1-20 kertaa. Joskus yksikin kerta auttaa selkeyttämään ajatuksia.


Lyhytterapia sovitaan aina yksi kerta kerrallaan eli pitkiä sopimuksia ei tehdä etukäteen. Teen lyhytterapiaa yksilöasiakkaille, pariskunnille tai perheille. Myös lapsiasiakkaat ovat tervetulleita.


Millaisissa pulmissa olen apunasi:

  • masennus ja ahdistus

  • uupumus

  • stressi ja jaksaminen

  • elämänkriisit ja solmukohdat

  • parisuhdeongelmat

  • raskaudenaikaiset tai -jälkeiset masennustilat, baby blues

  • traumaattisen synnytyksen läpikäyminen

  • arjen haasteet

  • vanhemmuuden haasteet

  • tulevaisuuden pohtiminen

 

Tapaamiset joko hoitohuoneellani Tampereella ( Pirkankatu 21-23) tai etätapaamisena toiveidenne

mukaisesti.

KÄYNTI KERRALLAAN- lyhytterapia

 

Käynti kerrallaan- terapia ( Single Session Therapy ) on pikainen ja matalan kynnyksen apu. Jokainen tapaaminen voi olla ainoa ja viimeinen eli pitkää terapiaprosessia ei lähdetä rakentamaan. Käynti kerrallaan- terapiassa palveluun pääsee viiveettä (noin viikon sisällä) yhteydenotosta. Tapaamiset voivat tapahtua joko lähitapaamisena (Pirkankatu 21-23, Tampere) tai etätapaamisena. Terapiassa kiinnitetään huomio siihen, mikä elämässä, työssä tai parisuhteessa halutaan jatkuvan.

 

Yhteydenoton jälkeen asiakkaalle lähetetään lyhyt esitietolomake täytettäväksi sähköpostilla, jonka asiakas palauttaa ennen tapaamista. Käynnistä noin 2-3 vkon päästä terapeutti soittaa asiakkaalle (15 min.) Terapiaa voi myös halutessaan koska tahansa jatkaa, niin että asiakas ottaa uudelleen yhteyttä. 

Mitä nopeammin asioita pääsee puhumalla purkamaan, sitä nopeammin alkaa muutos parempaan
IMG_1298.jpeg
bottom of page