Lasten uniohjaus

Mikä onkaan ihanampi näky kuin nukkuva lapsi? Sitä voisi tuijotella loputtomiin. Mutta mikä neuvoksi, kun nukkumisesta muodostuu koko perheen arkea ja jaksamista hankaloittava asia?

Yhtä lailla lapsi kuin aikuinenkin tarvitsee riittävän määrän unta vuorokaudessa. Aina parempi olisi, että uni olisi yhtäjaksoista. Pieni vauva tarvitsee kuitenkin maitoa myös yöllä, mutta jo hyvin pienelle voi ohjata oikeanlaista unirytmiä. Unen puute vaikuttaa päiväaikaiseen käytökseen, mielialaan ja vuorovaikutukseen niin aikuisella kuin lapsella. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää löytää keinot hyvin nukuttuihin öihin.

Jokainen kehitysvaihe saattaa tuoda uusia haasteita nukkumiseen. Uniohjauksessa mietimme juuri teidän perheellenne sopivan tavan nukkua, keinoja nukahtamisvaikeuksiin sekä vähentämään yöllisiä heräämisiä. Uniohjaukseen sisältyy myös konkreettisia hierontaohjeita (vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta ja tuina-hieronnasta), jotka rauhoittavat lapsen unta. Hyvät unirutiinit hyödyttävät kaikkia lapsia.

Vauvan kehossa olevat kireydet saattavat olla syy imetysvaikeuksiin. Imetysohjauksen yhteydessä tutkin myös vauvan kehon kireydet ja usein imetysohjaukseen onkin hyvä liittää vauvan hoitaminen Baby Balance®-hieronnalla.

Vanhempien ohjaus ja neuvonta

Olen työskennellyt useita vuosia lasten ja perheiden parissa toimien varhaiserityisopettajana. Lisäksi olemme toimineet sijaisperheenä ja tukiperheenä Pelastakaa Lapset ry:ssä. Olen huomannut, että vanhemmat painivat erilaisten kasvatukseen liittyvien ongelmien kanssa ja arki kotona voi olla pelkkää selviytymistä. Monet pienet asiat voivat kuitenkin helpottaa arkea.

Tukemalla vanhemmuutta tuetaan myös lasta, sillä lapsuusajan positiiviset kokemukset heijastuvat läpi koko elämän. Vanhempien tukeminen heidän omassa luonnollisessa toimintaympäristössään on tehokas tapa lisätä perheiden kokemaa hyvinvointia. 

Ohjauskäyntien aiheina voivat olla esim. vanhempien omat voimavarat ja jaksaminen, arkirutiinit, lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus tai lapsen erityistarpeisiin vastaaminen. Lapsen kielenkehitykselle tarpeelliset kuvat ja mahdolliset tukiviittomat edesauttavat kielen kehitystä, vaikka suurempaa pulmaa ei olisikaan. Lasten neurologiset pulmat, kuten ADHD tai Asperger kuormittavat koko perhettä ja arjen sujuminen ongelmitta voi olla joskus melko haastavaa. Voimme yhdessä miettiä ratkaisuja, joilla koko perheen tilannetta saataisiin helpotettua.

Hyvinvointipalvelu
       h.a.n.n.a

Tampere: Pirkankatu 21-23 A6, 33100 Tampere (ti-to, la)

(Hoitolassa ei ole erillistä odotustilaa)

Nokia: Pirkkalaistori 4, 37100 Nokia (ma, pe)
(Hoitola FREYA)

email: hyvinvointipalveluh.a.n.n.a@gmail.com

puh: 044 - 2414 309

Maksutavat: käteinen ja pankkikortti
 

Hoitojen aikana keskityn asiakkaaseeni, joten silloin en vastaa puhelimeen. Voit jättää minulle viestin joko puhelimeen tai sähköpostiin, niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

 

Tietosuojaseloste

Nokia, Hoitola FREYA

Tampere