Lasten vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille lapsille. Se parantaa vastustuskykyä ja auttaa pysymään terveenä. Lasten korvatulehduskierre on ikävä, mutta tyypillinen pienten lasten vaiva. Antibioottihoidot heikentävät suoliston omaa hyvää bakteerikantaa, joka taas alentaa luonnollista vastustuskykyä. Vyöhyketerapiahoidolla on saatu hyviä tuloksia tulehduskierteiden katkaisemiseen, allergia- ja astmaoireiden lievittymiseen sekä kasvukipujen helpottamiseen.  Alle kouluikäisen lapsen hoito kestää 15-30 minuuttia, yli 10-vuotiaalle voi jo tehdä pidemmän hoidon.

Huom! Rokotusten ja hoidon välillä on hyvä pitää viikon tauko.

Vauvojen koliikkihoito

Vauvoilla vyöhyketerapiaa käytetään itkuisuuden, vatsakipujen ja koliikkioireiden hoitamiseen. Vyöhyketerapia on lääkkeetön ja turvallinen hoito pienen lapsen vaivoihin.  Hoito toteutetaan vauvan ehdoilla, kiireettömästi eikä se tuota vauvalle kipua. Pienet vauvat hoidan mielelläni heidän omassa turvallisessa ympäristössään eli kotona.

Osa vauvoista alkaa kipuitkemään vatsavaivoja heti syntymän jälkeen, kun taas toiset muutamia viikkoja myöhemmin. Mutta kun vauvalla on paha olla, myös vanhemmilla tunteet ovat herkässä ja silloin apua kaivataan. Hoitokertojen määrä on yksilöllinen. Joskus jo yksi hoitokerta auttaa. Yleensä hoitoja tarvitaan 3-6 kertaa, aluksi muutaman päivän välein. Suurin osa vauvoista pääsee vaivastaan eroon keskimäärin 6 hoitokerran jälkeen.  Hoidon rentouttava vaikutus näkyy vauvan koko olemuksessa: vauva rentoutuu, unen laatu paranee ja vatsavaivat vähenevät.  

Hoito tehdään vauvan paljaalle iholle, jolloin lapsen tuntoaisti on herkimmillään. Vauva voi reagoida hoitoon aluksi kovastikin itkemällä ja silloin tehdään hyvin lyhyt hoito. Koliikkivaivaisen vauvan vatsa on pingottunut ja jalkapohjat voivat olla turvoksissa, joten käsittely on todella hellävaraista. Kipujännitys näkyy koko olemuksessa.  Annan ohjeet kotihoitoon sekä ravintoneuvontaa imettävälle äidille. On hyvä muistaa, että ne ruuat ja juomat, jotka aiheuttavat vatsanpuruja/ilmavaivoja äidille, aiheuttavat niitä myös äidinmaidon kautta vauvalle. Tämän vuoksi imettävä äiti voi joutua muuttamaan hetkellisesti rajustikin ruokavaliotaan, jotta vauvan vatsavaivat hellittävät.

Hyvinvointipalvelu

       h.a.n.n.a

Tampere: Pirkankatu 21-23 A6, 33100 Tampere

Hoitolassa ei ole erillistä odotustilaa

email: hyvinvointipalveluh.a.n.n.a@gmail.com

puh: 044 - 2414 309

Maksutavat: käteinen ja pankkikortti
 

Hoitojen aikana keskityn asiakkaaseeni, joten silloin en vastaa puhelimeen. Voit jättää minulle viestin joko puhelimeen tai sähköpostiin, niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

 

Tietosuojaseloste

Tampere