Raskausajan hoidot

Vyöhyketerapia on rentouttava ja samalla kehon toimintoja tehokkaasti tasapainottava hoitomuoto. Luonnonmukaisuutensa vuoksi vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille ja monenlaiseen vaivaan. Vyöhyketerapiaan voi myös tulla ihan vain rentoutumaan ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

 

Odotusaikana vyöhyketerapia on hyvä, lääkkeetön vaihtoehto äidin hoitamiseen. Ensimmäisen 12 viikon aikana kuitenkin hoito on hyvin kevyttä ja sitä tehdään lähinnä tarvittaessa (esim. pahoinvoinnin helpottamiseen). Vyöhykehoitoa suositellaan vasta 16 raskausviikon jälkeen. Raskauden aikana annettava hoito on kevyempää otteiltaan ja kestää lyhyemmän aikaa. Hoitoa voi antaa joka toinen viikko.

 

Synnytyksen lähestyessä vyöhykehoitoa voidaan tehostaa niin, että se saattaa edesauttaa synnytyksen käynnistymisessä.

Vyöhyketerapia tukee odottavan äidin hyvinvoinnin tunnetta ja ennaltaehkäisee ongelmia jo raskauden alusta alkaen. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan helpottaa tehokkaasti selän ja lantion alueen jumeja sekä jalkojen turvotusta. Hoito virkistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja parantaa unen laatua. Kehon lisäksi on tärkeää hoitaa myös mieltä ja valmistaa itseään synnytykseen ja äitiyteen. Sikiö voi luonnollisesti paremmin silloin, kun äitikin voi hyvin.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Hieronnassa yhdistetään intialaiseen Ayurveda-hierontaan pohjautuvia lempeän rytmisiä hierontaotteita sekä vyöhyketerapiapisteiden hoitamista. Hieronta on erittäin rentouttava ja tehokas hoito myös erilaisiin raskausajan kipuihin ja ongelmiin. 

 

Raskaushierontaa on turvallista tehdä koko raskauden ajan. Ensimmäisen kolmanneksen aikana vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä käsitellään varoen ja keskitytään pääasiassa rentouttavaan hierontaan.


- Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet).
- Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta.
- Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan.
- Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa.
- Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen.
- Vyöhyketerapialla edesautetaan synnytyksen luonnollista käynnistymistä.
- Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.

Synnytyksen käynnistäminen ja kivun lievitys

Vyöhyketerapialla voidaan auttaa myös synnytyksen käynnistymistä luonnollisella tavalla. Hoitoa voidaan tehdä, kun raskaus on edennyt raskausviikolle 38. Hoito ei käynnistä koskaan synnytystä väkisin vaan sitten, kun vauva on siihen valmis. Hoidolla voidaan laukaista kehon jännityksiä, vahvistaa hormonitoimintaa sekä stimuloida vyöhyketerapeuttisia, synnytystä edesauttavia pisteitä. Pisteitä voidaan käyttää myös synnytyksessä kivunlievityksenä.

Raskausajan shindo

Shindo sopii mainiosti myös odottavalle äidille, mutta vasta 4-5 raskauskuukaudesta eteenpäin. Poikkeuksena henkilö, joka on aiemminkin harrastanut shindoa ja tietää venyttelyn vaikutukset omaan kehoonsa. 

Raskausaikana voi tehdä kaikkia shindo-venytyksiä, mutta toki kasvava maha huomioiden. Tärkeää on tehdä venytykset omaa kehoaan kuunnellen. Shindon avulla tuleva äiti saa kehonsa ja mielensä rentoutumaan. Äidin hyvinvointi raskausaikana heijastuu myös vauvan hyvinvointiin. Shindossa pysähdytään oman kehon äärelle ja se on myös hyvä tapa rakentaa vuorovaikutusta syntyvän vauvan kanssa.

 

Odottajien shindossa käytetään venytysten lisäksi myös muutamia itsehoitomenetelmiä, kuten yutampoa (kuumavesipulloa) sekä space -walkia, joiden avulla saatetaan saada myös perätilassa oleva vauva kääntymään. Yutampo-menetelmä auttaa kehon nestekiertoon ja poistaa hyvin turvotuksia. Space-walk taas helpottaa mm. sisäreisien kireyttä ja auttaa lantion ja alaselän kireyksissä. Naisen kehon tasapainopisteet muuttuvat odotusaikana vatsan ja rintojen kasvaessa ja tämä aiheuttaa helposti kipua hartiaseudulla, selässä ja lantion alueella heijastuen sieltä muuallekin kehoon. Shindon avulla näitä raskausajan vaivoja saadaan helpotettua. 

Elle TENS

Elle TENS on moderni ja tehokas lääkkeetön kivunlievityskeino raskaana oleville ja synnyttäville naisille. Elle TENS -laitteen käytön voi aloittaa 37. raskausviikolla käyttöohjeita noudattaen. Laitetta voi käyttää myös muiden kiputilojen, kuten niska- ja selkäkipujen, kuukautiskipujen ja leikkausten jälkeisten kipujen lievittämiseen. Elle Tens 2 laite on päivitetty versio perinteisestä Elle Tens-laitteesta. Uusina ominaisuuksina on tullut supistusten ajan mittaaminen ja keston seuranta.

Voit vuokrata laitteen 4 viikoksi hintaan 39€. Mukaan tulee suomenkieliset käyttöohjeet sekä selkään kiinnitettävät elektrodit. Laitteen nouto ja palautus joko Nokian tai Tampereen toimipisteeseen. Postituksesta sovittava erikseen.

elle tens 2.png