top of page

Raskausajan hoidot

IMG_1296.jpeg

Vyöhyketerapia on rentouttava ja samalla kehon toimintoja tehokkaasti tasapainottava hoitomuoto. Luonnonmukaisuutensa vuoksi vyöhyketerapiahoito sopii kaikenikäisille ja monenlaiseen vaivaan. Vyöhyketerapiaan voi myös tulla ihan vain rentoutumaan ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

 

Odotusaikana vyöhyketerapia on hyvä, lääkkeetön vaihtoehto äidin hoitamiseen. Ensimmäisen 12 viikon aikana kuitenkin hoito on hyvin kevyttä ja sitä tehdään lähinnä tarvittaessa (esim. pahoinvoinnin helpottamiseen). Vyöhykehoitoa suositellaan vasta 16 raskausviikon jälkeen. Raskauden aikana annettava hoito on kevyempää otteiltaan ja kestää lyhyemmän aikaa. Hoitoa voi antaa joka toinen viikko.

 

Synnytyksen lähestyessä vyöhykehoitoa voidaan tehostaa niin, että se saattaa edesauttaa synnytyksen käynnistymisessä.

Vyöhyketerapia tukee odottavan äidin hyvinvoinnin tunnetta ja ennaltaehkäisee ongelmia jo raskauden alusta alkaen. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan helpottaa tehokkaasti selän ja lantion alueen jumeja sekä jalkojen turvotusta. Hoito virkistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja parantaa unen laatua. Kehon lisäksi on tärkeää hoitaa myös mieltä ja valmistaa itseään synnytykseen ja äitiyteen. Sikiö voi luonnollisesti paremmin silloin, kun äitikin voi hyvin.

Synnytyksen käynnistäminen ja kivun lievitys

Vyöhyketerapialla voidaan auttaa myös synnytyksen käynnistymistä luonnollisella tavalla. Hoitoa voidaan tehdä, kun raskaus on edennyt raskausviikolle 38. Hoito ei käynnistä koskaan synnytystä väkisin vaan sitten, kun vauva on siihen valmis. Hoidolla voidaan laukaista kehon jännityksiä, vahvistaa hormonitoimintaa sekä stimuloida vyöhyketerapeuttisia, synnytystä edesauttavia pisteitä. Pisteitä voidaan käyttää myös synnytyksessä kivunlievityksenä.

Elle TENS

Elle TENS on moderni ja tehokas lääkkeetön kivunlievityskeino raskaana oleville ja synnyttäville naisille. Elle TENS -laitteen käytön voi aloittaa 37. raskausviikolla käyttöohjeita noudattaen. Laitetta voi käyttää myös muiden kiputilojen, kuten niska- ja selkäkipujen, kuukautiskipujen ja leikkausten jälkeisten kipujen lievittämiseen. Elle Tens 2 laite on päivitetty versio perinteisestä Elle Tens-laitteesta. Uusina ominaisuuksina on tullut supistusten ajan mittaaminen ja keston seuranta.

Voit vuokrata laitteen 4 viikoksi hintaan 39€. Mukaan tulee suomenkieliset käyttöohjeet sekä selkään kiinnitettävät elektrodit. Laitteen nouto ja palautus joko Nokian tai Tampereen toimipisteeseen. Postituksesta sovittava erikseen.

elle tens 2.png
bottom of page