Raskausajan vyöhyketerapia

Odotusaikana vyöhyketerapia on hyvä, lääkkeetön vaihtoehto äidin hoitamiseen. Ensimmäisen 12 viikon aikana kuitenkin hoito on hyvin kevyttä ja sitä tehdään lähinnä tarvittaessa (esim. pahoinvoinnin helpottamiseen). Vyöhykehoitoa suositellaan vasta 16 raskausviikon jälkeen. Raskauden aikana annettava hoito on kevyempää otteiltaan ja kestää lyhyemmän aikaa. Hoitoa voi antaa joka toinen viikko.

 

Synnytyksen lähestyessä vyöhykehoitoa voidaan tehostaa niin, että se saattaa edesauttaa synnytyksen käynnistymisessä.

Vyöhyketerapia tukee odottavan äidin hyvinvoinnin tunnetta ja ennaltaehkäisee ongelmia jo raskauden alusta alkaen. Vyöhyketerapiahoidolla voidaan helpottaa tehokkaasti selän ja lantion alueen jumeja sekä jalkojen turvotusta. Hoito virkistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja parantaa unen laatua. Kehon lisäksi on tärkeää hoitaa myös mieltä ja valmistaa itseään synnytykseen ja äitiyteen. Sikiö voi luonnollisesti paremmin silloin, kun äitikin voi hyvin.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Hieronnassa yhdistetään intialaiseen Ayurveda-hierontaan pohjautuvia lempeän rytmisiä hierontaotteita sekä vyöhyketerapiapisteiden hoitamista. Hieronta on erittäin rentouttava ja tehokas hoito myös erilaisiin raskausajan kipuihin ja ongelmiin. 

 

Raskaushierontaa on turvallista tehdä koko raskauden ajan. Ensimmäisen kolmanneksen aikana vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä käsitellään varoen ja keskitytään pääasiassa rentouttavaan hierontaan.


- Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet).
- Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta.
- Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan.
- Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa.
- Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen.
- Vyöhyketerapialla edesautetaan synnytyksen luonnollista käynnistymistä.
- Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.

Synnytyksen käynnistäminen ja kivun lievitys

Vyöhyketerapialla voidaan auttaa myös synnytyksen käynnistymistä luonnollisella tavalla. Hoitoa voidaan tehdä, kun raskaus on edennyt raskausviikolle 38. Hoito ei käynnistä koskaan synnytystä väkisin vaan sitten, kun vauva on siihen valmis. Hoidolla voidaan laukaista kehon jännityksiä, vahvistaa hormonitoimintaa sekä stimuloida vyöhyketerapeuttisia, synnytystä edesauttavia pisteitä. Pisteitä voidaan käyttää myös synnytyksessä kivunlievityksenä.

Hyvinvointipalvelu

       h.a.n.n.a

Tampere: Pirkankatu 21-23 A6, 33100 Tampere

Hoitolassa ei ole erillistä odotustilaa

email: hyvinvointipalveluh.a.n.n.a@gmail.com

puh: 044 - 2414 309

Maksutavat: käteinen ja pankkikortti
 

Hoitojen aikana keskityn asiakkaaseeni, joten silloin en vastaa puhelimeen. Voit jättää minulle viestin joko puhelimeen tai sähköpostiin, niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

 

Tietosuojaseloste

Tampere