top of page

Vauvojen hoidot

Baby Balance®-hieronta


Baby Balance®-hieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista, vyöhyketerapiasta sekä perinteisestä jäsenkorjauksesta. 

 

Baby Balance®-hieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehon mahdollisia epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat vauvoille/lapsille erilaisia oireita ja vaivoja. Hoito etenee vauvan ehdoilla, tarkasti aistien vauvan reaktioita. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, rankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.


Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, motorisen kehityksen viivästymiin, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin. Hoito sopii kaikenikäisille pikkulapsille.


Hoito suositellaan tehtäväksi 3-6 kerran sarjana, jolloin hoidolle saadaan mahdollisimman hyvä vaste.

Lue lisää Baby Balance -hieronnasta.

IMG_1301.jpeg
Imetysohjaus

 

Imetys on maailman luonnollisin asia, mutta joskus se voi olla hyvinkin haasteellista. Imetys voi aiheuttaa kipua, vauva voi lakkoilla rinnalla ja rintamaidon riittävyys mietityttää.

 

Imetysohjaus auttaa äitiä löytämään oikeanlaiset ja toimivimmat imetysasennot niin, että vauva saa hyvän otteen rinnasta ja kaiken tarvitsemansa maidon kasvua varten. Tarkistan aina myös vauvan suun ja jänteet ja ohjaan tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Vauvan kehossa olevat kireydet saattavat olla syy imetysvaikeuksiin. Imetysohjauksen yhteydessä tutkin myös vauvan kehon kireydet ja usein imetysohjaukseen onkin hyvä liittää vauvan hoitaminen Baby Balance®-hieronnalla.

imetys2.jpg
Uniohjaus

Mikä onkaan ihanampi näky kuin nukkuva lapsi? Sitä voisi tuijotella loputtomiin. Mutta mikä neuvoksi, kun nukkumisesta muodostuu koko perheen arkea ja jaksamista hankaloittava asia?

Yhtä lailla lapsi kuin aikuinenkin tarvitsee riittävän määrän unta vuorokaudessa. Aina parempi olisi, että uni olisi yhtäjaksoista. Pieni vauva tarvitsee kuitenkin maitoa myös yöllä, mutta jo hyvin pienelle voi ohjata oikeanlaista unirytmiä. Unen puute vaikuttaa päiväaikaiseen käytökseen, mielialaan ja vuorovaikutukseen niin aikuisella kuin lapsella. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää löytää keinot hyvin nukuttuihin öihin.

Jokainen kehitysvaihe saattaa tuoda uusia haasteita nukkumiseen. Uniohjauksessa mietimme juuri teidän perheellenne sopivan tavan nukkua, keinoja nukahtamisvaikeuksiin sekä vähentämään yöllisiä heräämisiä. Uniohjaukseen sisältyy myös konkreettisia hierontaohjeita (vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta ja tuina-hieronnasta), jotka rauhoittavat lapsen unta. Hyvät unirutiinit hyödyttävät kaikkia lapsia.

Vauvan kehossa olevat kireydet saattavat olla syy imetysvaikeuksiin. Imetysohjauksen yhteydessä tutkin myös vauvan kehon kireydet ja usein imetysohjaukseen onkin hyvä liittää vauvan hoitaminen Baby Balance®-hieronnalla.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa käytetään sekä vauvahierontaa että vyöhyketerapiaa. Hoito on vauvalle miellyttävää, rentouttavaa ja vuorovaikutuksellista. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on nopea ja tehokas apu moneen vaivaan. Hieronnassa käyneet lapset ovat saanet koliikkivaivojen lisäksi apua muihin ruuansulatusvaivoihin, kuten ummetukseen, runsaaseen pulautteluun ja refluksioireisiin sekä helpotusta univaikeuksiin.     

 

Annan myös vauvahieronnan yksilöohjausta vanhemmille, jolloin opetellaan kokonaisuudessaan vauvahieronta. Lisäksi vanhemmat saavat tietoa imettävän äidin ruokavaliosta, suoliston hyvinvointiin liittyvistä asioista, luonnonmukaisten tukituotteiden käyttämisestä koko perheen hyvinvoinnin tueksi sekä varhaisen vuorovaikutuksen tärkeydestä, lapsen unirytmeistä ja niihin liittyvistä vaikeuksista. Yksilöohjaus voidaan toteuttaa joko perheen kotona tai hoitolalla.

 

Lisäksi järjestän vanhemmille suunnattuja vauvahierontakursseja, joiden sisältö on samankaltainen kuin yksilöohjauksen. Hierontakursseilla vauva saa kokonaisuudessaan tehdyn vauvahieronnan kaksi kertaa. Kursseista ilmoittelen erikseen. 

 

Esteet hieronnalle:

  • kuume

  • tulehdustilat

  • ihon infektiot

  • antibioottikuuri

 

Rokotuksista ja antibioottikuurista tulisi olla kulunut 5 vuorokautta ennen hierontaan tulemista.

bottom of page