Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa käytetään sekä vauvahierontaa että vyöhyketerapiaa. Tämän vuoksi se on erittäin tehokas hoitomuoto mm. koliikkivaivaivoihin. Hoito on vauvalle miellyttävää, rentouttavaa ja vuorovaikutuksellista. Vauva saattaa myös itkeä hoidon aikana, mutta itku on vauvan tapa ilmaista erilaisia tuntemuksia ja sitä ei tarvitse pelästyä. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on nopea ja tehokas apu moneen vaivaan. Hieronnassa käyneet lapset ovat saanet koliikkivaivojen lisäksi apua muihin ruuansulatusvaivoihin, kuten ummetukseen, runsaaseen pulautteluun ja refluksioireisiin. Myös itkuisuus ja univaikeudet helpottuvat ja vauva on ylipäätään tyytyväisempi. Vauvan oireiden helpotettua koko perhe voi paremmin. Hoito voidaan tehdä 0-2 vuotiaalle lapselle

ja se tehdään aina sarjahoitona. Keskimäärin kolme hoitokertaa tuo avun vauvalle, mutta toisinaan voidaan tarvita muutama hoitokerta lisää. Hoidon lisäksi annan vanhemmille kotihoito-ohjeita, joiden avulla vanhemmat ylläpitävät hoidon hyviä vaikutuksia.

 

Vauvan voi tuoda hierontaan ilman erityistä vaivaakin. Jokainen vauva nauttii vuorovaikutuksellisesta kosketuksesta ja hieronnan hyvää tekevät vaikutukset näkyvät tyytyväisenä vauvana.

 

Annan myös vauvahieronnan yksilöohjausta vanhemmille, jolloin opetellaan kokonaisuudessaan vauvahieronta. Lisäksi vanhemmat saavat tietoa imettävän äidin ruokavaliosta, suoliston hyvinvointiin liittyvistä asioista, luonnonmukaisten tukituotteiden käyttämisestä koko perheen hyvinvoinnin tueksi sekä varhaisen vuorovaikutuksen tärkeydestä, lapsen unirytmeistä ja niihin liittyvistä vaikeuksista. Yksilöohjaus voidaan toteuttaa joko perheen kotona tai hoitolalla.

Lisäksi järjestän vanhemmille suunnattuja vauvahierontakursseja, joiden sisältö on samankaltainen kuin yksilöohjauksen. Hierontakursseilla vauva saa kokonaisuudessaan tehdyn vauvahieronnan kaksi kertaa. Kursseista ilmoittelen erikseen. 

 

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutukset vauvaan:

  • rentoutuminen

  • lihasjännitysten helpotus

  • vastustuskyvyn paraneminen

  • kipu- ja särkytilojen helpottuminen

  • unen laadun paraneminen

Hoito kestää noin 30 min, mutta koska hoito etenee vauvan tahtisesti ja kiireettömästi, varataan siihen aikaa 60 min, jolloin myös jää rauhallista aikaa imettämiselle/syöttämiselle ja vaipan vaihdolle.

Esteet hieronnalle:

  • kuume

  • tulehdustilat

  • ihon infektiot

  • antibioottikuuri

Rokotuksista ja antibioottikuurista tulisi olla kulunut 5 vuorokautta ennen hierontaan tulemista.

Hyvinvointipalvelu

       h.a.n.n.a

Tampere: Pirkankatu 21-23 A6, 33100 Tampere

Hoitolassa ei ole erillistä odotustilaa

email: hyvinvointipalveluh.a.n.n.a@gmail.com

puh: 044 - 2414 309

Maksutavat: käteinen ja pankkikortti
 

Hoitojen aikana keskityn asiakkaaseeni, joten silloin en vastaa puhelimeen. Voit jättää minulle viestin joko puhelimeen tai sähköpostiin, niin otan sinuun yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

 

Tietosuojaseloste

Tampere